Werk

We helpen uiteenlopende ondernemers, organisaties en startups met het maken van eerlijke merken en het versnellen van hun business. Op deze pagina een overzicht van een aantal opdrachtgevers, wat we voor ze gedaan hebben en wat ze daarvan vonden.

Wolkat

Wolkat is de enige textielverwerker ter wereld met een volledig circulair proces. In 2025 wil het koploper zijn in Europa als circulaire verwerker van textiel. Om deze doelstelling te realiseren, hebben we Wolkat geholpen met het aanbrengen van focus, de herpositionering, en het realiseren van de website en contentcreatie.

focus / positionering / brandstory / website / content direction

wolkat_logo
wolkat_haeder-1
wolkat_proces
kimberley_van_der_wal_wolkat
quote_60

Vanuit zijn strategische kijk en doelgroepdenken was Ralph in staat om onze business targets en visie scherp te maken, en deze te vertalen naar een relevant merkverhaal en creatieve communicatie.

Kimberley van der Wal, directeur business development

Meerhout

MeerHout wil woningzoekenden, corporaties, ontwikkelaars en beleggers helpen bij het versneld realiseren van circulaire en betaalbare houtbouwwoningen in het sociale- en middenhuursegment en de vrije sector koop. Samen met het bureau Depart waren we verantwoordelijk voor de strategie, branding en online communicatie voor deze startup, een nieuw houtbouwconcept van WAAL.

focus / positionering / naamgeving / merkstructuur / brandstory / content direction

meerhout_logo
meerhout_beeld

Van Lawick Capital

Van Lawick Capital wil het vermogen van beleggers laten renderen in beleggingen met maatschappelijk nut. Het is de eerste Nederlandse fondsmanager die het voor beleggers mogelijk maakt om via een fund of funds te beleggen in uitsluitend infrastructuur. We ondersteunden Katja Hilberg Ontwerpers bij de strategie, branding en online communicatie van deze fondsmanager.

positionering / website / content direction

vlc

Coneco

Coneco is marktleider in de wereld van gebouwautomatisering. Het bedrijf wil een fundamentele bijdrage leveren aan de verbetering van de klimaat- en duurzaamheidsprestaties van kantoren, scholen, ziekenhuizen en andere gebouwen. We zijn verantwoordelijk voor de marketing en communicatie van Coneco.  

positionering / brandstory / branding / website / marketing / personeelswerving / films / interne communicatie

quote_60

Ralph is een doorvrager. Hij legt mijn visie vast en maakt daarmee de perfecte vertaalslag van wat er in mijn hoofd zit. Dit zet hij om naar prachtige eindproducten. Hij verdiept en voegt waarde toe.

Dick de Jong, ondernemer

Woonslim

WoonSlim is de oplossing voor snel, betaalbaar en duurzaam bouwen. Het bedrijf realiseert conceptwoningen van hoge kwaliteit ­voor een gegarandeerde vaste prijs. Dit kunnen ze dankzij een goed georganiseerde maakketen, grondige kennis en een dedicated adviesteam. Samen met het bureau Depart waren we verantwoordelijk voor de strategie, branding en online communicatie.

focus / positionering / naamgeving / merkstructuur / brandstory / content direction

woonslim

Diane van Zwet

Diane van Zwet heeft ervaring in de publieke en de private sectoren en heeft een brede blik op organisaties, mensen en processen. Ze is inzetbaar als adviseur, manager en bestuurder voor bedrijven en organisaties. We adviseerden Van Zwet bij de startup van haar onderneming, bij het aanbrengen van focus in dienstverlening en processen, en met haar personal branding.

focus / positionering / brandstory / website

dvz_aanpak_1
dvz_aanpak_2
dvz_aanpak_3
quote_60

Ralph is in staat verbinding te maken en vanuit die verbinding de essentie uit hoofden van ondernemers en managers te halen.

Diane van Zwet

Drop & Loop

Drop & Loop is een nieuw concept voor kledinginzameling en recycling. Het beloont consumenten als ze hun oude kleding inleveren in de winkel en het helpt winkeliers om bij te dragen aan het verduurzamen van de textielindustrie. We adviseerden Drop & Loop bij de startup van de onderneming en waren verantwoordelijk voor de branding en communicatie.  

focus / positionering / naamgeving / brandstory / branding / pitchdeck / website 

drop
droploop_brochure_1
quote_60

Denkend vanuit de behoeften van klanten en eindgebruikers, hielp Ralph ons met het in kaart brengen van ons onderscheidend vermogen waardoor onze strategische positie zichtbaar werd.

Carlijn Oosthoek, oprichter Drop & Loop

DenL
droploop_product_3
quote_60

De aanpak en vraagstelling van Ralph heeft ons tot andere inzichten gebracht en kritisch naar bepaalde beslissingen doen kijken. Tijdens de startup en in elke vervolgfase van groei, is dit van groot belang.

Susan de Vries – oprichter Drop & Loop

Groenewoud

Het is de missie van Groenewoud om vastgoedeigenaren en VVE's te ontzorgen op het gebied van onderhoud, beheer en verduurzaming van gebouwen. Zodat zij zich kunnen concentreren op hun core business, in de wetenschap dat het met hun vastgoed in orde is. We adviseerden Groenewoud bij de startup van de onderneming, bij het aanbrengen van focus in dienstverlening en processen, en met personal branding.

focus / positionering / branding / brandstory / website

logo_gradient

Fit Focus Flow

Fit Focus Flow is een leiderschapsprogramma voor ondernemers dat zich richt op lichamelijke en geestelijke fitheid en op het uitzetten van een betekenisvolle koers. We adviseerden Fit Focus Flow bij de startup van de onderneming, hielpen ze bij het uitdenken van het Fit Focus Flow programma en waren verantwoordelijk voor de branding en communicatie.  

focus / positionering / naamgeving / brandstory / branding / website / brochure

fff_logo
fff_fit
fff_focus
fff_flow
quote_60

Ralph is de sleutel voor ondernemers om hetgeen zij in hun kop hebben zitten eruit te halen, terug te koppelen en hen te laten inzien waar hun relevantie ligt en kansen voor impact en succes.

Jaap de Lange, oprichter Fit Focus Flow

fff_zwart

ZonMw

ZonMw is de Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek, zorginnovatie en kennisontwikkeling. We ondersteunden Katja Hilberg Ontwerpers bij de realisatie van de nieuwe identiteit, website en het online magazine van ZonMw. 

branding / UX design / webdesign / online magazine 

zonmw_logo

Butler Point

Butler Point is een hospitality service voor wooncomplexen en bedrijfsgebouwen. Het is een slimme butlerdienst die de to-do-lijst van bewoners en gebruikers fluitend oppakt en afwerkt. We adviseerden Butler Point bij de startup van de onderneming en waren verantwoordelijk voor de branding en communicatie.  

focus / positionering / naamgeving / brandstory / branding / website / webapp 

butlerpoint_logo
butlerpoint_mobiel
quote_60

Waar je als ondernemer soms in je eigen bubbel blijft zitten, kijkt Ralph kritisch naar de organisatie. Voor creatie brengt hij creatieven samen en creëert hij een krachtig merk met mooie eindproducten.

Carlijn Oosthoek, oprichter Butler Point

Infinity

Infinity meet aan de hand van data-analyse de werking van gebouwinstallaties en vertaalt vrijgekomen data in begrijpelijke informatie. Met als resultaat: intelligent en onafhankelijk beheer van gebouwen. Voor Infinity waren we verantwoordelijk voor de positionering, branding en website. 

focus / positionering / brandstory / branding / website

infinity_online_3

RDW

De RDW is een publieke dienstverlener in de mobiliteitsketen. De organisatie is verantwoordelijk voor de registratie van gemotoriseerde voertuigen en rijbewijzen in Nederland. Voor de RDW realiseerden we uiteenlopende projecten.

online jaarverslag / online platform / positionering en brandstory afdeling BKI

rdw_vthorizon_logo
rdw_vthorizon_app
quote_60

Ik schakel Ralph in om een idee naar een hoog plan te tillen en het MT te overtuigen. Conceptontwikkeling onderbouwd met strategie, daar vraag ik hem voor.

Nathalie Gruithuijzen, communicatieadviseur RDW

Isala

Isala is een ziekenhuisorganisatie dat het aanbod van basis- en topzorg in Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel waarborgt. Voor Isala waren we verantwoordelijk voor het design van de nieuwe website. 

informatieanalyse / ux design / webdesign

Boeg

BOEG Kennis en Kapitaal participeert in jonge ondernemingen die de eigenschappen bezitten om in een groeiversnelling terecht te komen. BOEG ondersteunt daarbij met vermogen, menskracht en methodiek. Ralph maakt deel uit van een team van groeispecialisten bij de participatie in diverse startups. 

focus / positionering / brandstories / branding

boeg_logo_block
quote_60

Ralph heeft toegevoegde waarde in positioneringstrajecten en bij de ontwikkeling van sterke waardeproposities. Hij geeft gevraagd en ongevraagd zijn duidelijke mening over participaties. Dat helpt ons in ons denkproces.

Martin Middelman, Boeg Kennis & Kapitaal

Nimbus

Nimbus is een hands-on investeerder. Ze weten wat het verschil maakt tussen het succes en het falen van een onderneming. Nimbus investeert met expertise, actieve betrokkenheid en kapitaal. Voor Nimbus en Nimbus Ventures ontwikkelden we hun corporate websites en een corporate brochure.

websites / brochure

nimbus_cover

AHZ

Apotheek Haagse Ziekenhuizen (AHZ) biedt farmaceutische zorg aan ziekenhuizen, verpleeghuizen en instellingen. Hierbij gaat het om het toepassen van geneesmiddelen voor het voorkomen, genezen en verzachten van ziekten. We hielpen AHZ bij het aanscherpen en formuleren van de missie, visie, merkstructuur en bij het creëren van hun nieuwe corporate identiteit en merkverhaal. 

focus / positionering / merkstructuur / brandstory / branding / internal branding
 

ahz_img

Kieskompas

Kieskompas ontwikkelt webapplicaties waarmee complexe keuzeprocessen worden vereenvoudigd en inzichtelijk gemaakt. Samen met VU Amsterdam en Dagblad Trouw stond Ralph aan de voet van Kieskompas en ontwikkelden ze verschillende politieke stemwijzers voor verkiezingen in Nederland, Amerika en Europa. 

startup / branding / ux design / design
 

kieskompas_tk

Kennismaken

Ralph van Tongeren
Baan 74, 3011 CD Rotterdam
06 53 46 12 98
hallo@burovantongeren.nl

LinkedIn